Õpihuvi- ja koostöölaager 22.-24.10.2021

Loomise kuupäev 01.11.2021

Sügisese koolivaheaja hakul sai Kohtla-Järve Gümnaasiumis kokku grupp Illuka Kooli ja Kohtla-Järve Slaavi Põhikooli noori, et koos veeta kolm huvitavat päeva.

Esimene päev oli luulepäev. Pärast hommikusööki ning Kohtla-Järve Gümnaasiumiga tutvumist loeti üksteisele ette erinevate autorite luuletusi, seejärel kirjutas igaüks 4 teemantluuletust. Pärast lõunasööki sõideti bussiga Toilasse Oru parki, kus oma luuletused tuli salvestada kas helifailina või videona. Kuna sellel pärastlõunal oli väljas paras maru, siis oli oma hääle kuuldavalt salvestamine paras kunsttükk. Eesmärk täidetud, peeti veel enne kojusõitu piknikku. 

Järgmine päev oli ajaloo päev. Hommikul sõideti bussiga Avinurme, kus siirduti ühekilomeetrisele rongisõidule kitsarööpmelisel raudteel, sõiduvahendiks algupäraselt taastatud vedur ja kaks vagunit. Kangemad ilmatrotsijad läbisid teekonna väljas lahtises vagunis. Vedurijuht rääkis sihtpunktis huvitavaid lugusid metsaveost Avinurme kandis ning esitas ka mitmeid ajaloolisi fakte. Edasi mindi Avinurme puiduaita leiba küpsetama. Igaüks sai oma leivapätsi kujundada vastavalt enda soovile. Leivaküpsetamise käigus õpiti ka mitmeid uusi eestikeelseid sõnu. Kuni leivad ahjus küpsesid, pakuti laagrilistele maitsvat lõunasööki kohalikus söögikohas. Uudistati ka puiduaida kaupluse toodangut. Kui igaühel oma leivapätsike käes, jäeti hüvasti ning sõideti bussiga Illukale, kus seati end sisse õhtuks-ööks. Veidi hinge tõmmatud, asuti tutvuma Eesti rahvusliku ornamentikaga. Seejärel kaunistati ise puidust lõikelaud või pannilabidas akrüülvärvidega. Õhtu sisustati ühiselt pitsa küpsetamisega ning makaronisalati valmistamisega. Pärast meeleolukat õhtusööki veedeti vaba aega suhtluse ja pallimängudega. 

Viimane päev oli teatripäev. Pärast hommikusööki tutvuti Illuka mõisaga ja koolikompleksiga. Edasi jaguneti kolme gruppi, iga grupp alustas oma teema otsimist, millest teha lavastus. Eelnevalt vaadati ideede leidmise kergendamiseks Illuka kooli näiteringi lavastuse „Ammu unustatud vana“ salvestust ja Kohtla-Järve Gümnaasiumi õpilaste lühietteastet Vene kirjandusklassikast. Nüüd mindi oma gruppidega ettevalmistusi tegema. Tunnid läksid kiiresti – käes oligi lõunasöögiaeg! Veidi aega kulus veel videote salvestamisele ja siis asuti ühiselt tulemusi vaatama. Samas vaadati-kuulati ka Toilas salvestatud luuletusi. 

Kolm päeva möödusid tegutsedes ruttu ning pühapäeva pärastlõunal tehti möödunud tegevustest kokkuvõte. Seejärel jäeti hüvasti ning suunduti väljateenitud vaheaega nautima.

Õpetaja Piia Otti

Viimati muudetud 08.11.2021.