2.klass distantsõppel 30.11 - 8.12.2020

Loomise kuupäev 30.11.2020

Seoses Covid-19 viirusjuhtumiga Illuka koolis, jääb 2.klass Terviseameti soovitusel alates 30. novembrist kuni 8. detsembrini distantsõppele.

Distantsõppele minemise otsust tehti asjaolude põhjaliku läbikaalumise järel, soovides tagada koolipere ohutus. Kool edastab distantsõppe korraldamisega seonduva info aegsasti kõikidele asjaosalistele.

Inimesed, kellele Terviseamet on teatanud, et nad on Covid-19 põdeva inimesega lähikontaktsed, saadab täiendavad käitumisjuhised Terviseamet. Seoses asjaoluga, et tegemist on suure hulga inimestega, ei pruugi Terviseamet jõuda kõiki lähikontaktseid sellest koheselt teavitada. Kõiki õpilasi, kes õpivad Illuka Kooli 2.klassis käsitletakse viirusekandja lähikontaktsetena ning neil tuleb jääda eneseisolatsiooni.

Lähikontaktsetel on võimalik minna koroonaviiruse tasuta testimisele, alates 10. päevast peale lähikontakti toimumise päeva (04.12.2020). Siis tehtud negatiivne test lõpetab eneseisolatsiooni varem. Kui lapsel peaksid tekkima haigussümptomid, tuleb pöörduda kohe perearsti poole, samuti tuleb sel juhul koju jääda lapse pereliikmetel.

Lähikontaktse lähikontaktset ei käsitleta viiruseohus oleva isikuna, kui nii lähikontaktsel kui tema lähedasel puuduvad haigustunnused. Viimane tähendab, et lähikontaktse lähikontaktsed võivad jätkata tavapärast elu, kui haigustunnused puuduvad.

Eneseisolatsioonis viibivatel inimestel on lubatud käia vabas õhus jalutuskäikudel, kuid vältima peab rahvarohkeid kohti ning kontakte teiste inimestega.

Rohkem infot ja juhiseid leiate veebilehelt https://www.kriis.ee/etlink opens on new pagehttps://www.kriis.ee/et"> 

Viimati muudetud 08.01.2021.