3. ja 4. klassil avanes võimalus 28. mail projekti raames käia vaatamas, kuidas jõuab toit söögilauale ettevõtte „Lammas ja Roos“ näitel. Õpilased said teha kurgisalatit ning veiselihast kotlette. Retsept on imelihtne – hakkliha, sool, pipar ning vesi. Grillil küpsesid mahlased kotletid, mida sõime ende tehtud kurgisalati ning kohaliku leivaga. Tõmbenumbriks oli muidu karu- suuruses sõbralik koer, batuut, lambad ning ponid. Kui kõht täis söödud ning piisavalt loomi paitatud ja söödetud, suundusime ringkäigule – nägime roosipeenraid (sõnnik tuleb ponidelt), rabarbereid (soovijad said maitsta ning pidime isegi jupitama, et kõik saaksid), kiivi taime (viljad nagu poes, aga väiksemad), viinamarju ning neid samu kurgitaimi, mille viljadest salat juba kõhus oli.
Edasi suundusime Lendorava õpperajale, kus infotahvlitel on väga palju põnevat infot. Meie seekord nendesse väga ei süvenenud – palavus ja sääsed segasid keskendumist. Retke lõpetas Iisaku vaatetorni ronimine.
Viimati muudetud 28.05.2024.